На сайті представлені роботи майстра, створені протягом 15 останніх років. Творчість художника є уособленням класичної школи українського пейзажного живопису, якому притаманне тонке відчуття краси рідної природи та усвідомлення власних духовних джерел. Картини виконані в олійній техніці, якою автор блискуче володіє.

Характеристики творчого доробку:
Живопис Міщенка Олега вирізняється яскравим колоритом. У своїх роботах художник використовує переважно чисті яскраві кольори, вміло їх поєднуючи. Також ми можемо побачити широкий спектр правильно підібраних тональних рішень, завдяки чому картини стають більш реалістичними й наближеними до натури. З’являється повітряна перспектива та ілюзія простору, без чого неможливий реалістичний пейзаж, і реалістичний живопис в цілому. Завдяки специфічним мазкам, покладеним на полотно, в картині легко можна впізнати авторську манеру письма. Майстер пише як пастозно, так і з прозорою легкістю, іноді залишаючи білими, не замальованими деякі фрагменти картини або етюду, що наповнює живопис легкістю та ніжністю. Це є однією з характерних рис творчості Міщенка Олега. Сюжети, які обирає автор, самі дають підказку: якій манері надати перевагу, на яких ритмах зосередити увагу, щоб картина оволоділа глядачем, його поглядом, його думками, його уявою. Напевне це і є головним завданням художника, з яким Олег блискуче справляється щоразу, крок за кроком, у кожному етюді, в кожному полотні.
Мистецтвознавець, Єлена Раткліфф

Персональна виставка: Національний музей Т. Г. Шевченка.
Київ, 2010 р.
На виставці представлено понад п’ятдесят робіт відомого київського художника Олега Міщенка. Це пейзажі, натюрморти, оголена жіноча натура. Всі картини виконані в реалістичній манері. Роздивляючись експозицію, ми можемо несподівано опинитись на спекотному Адріатичному узбережжі чи Середземномор’ї, надихнутись враженнями митця, отриманими під час літніх пленерних подорожей, закохатись в осінню красу Карпатських гір. Соковиті натюрморти навіють теплі літні спомини. А пейзажі, де панують морозні сонячні дні, спалахнувши діамантами снігу, подарують чудовий зимовий настрій.
У кожної з картин своя цікава історія, та всіх їх об’єднує яскрава кольорова палітра фарб, а також надзвичайне, неповторне бачення художника, яке допомагає відволіктися від суворої буденності й потрапити у дивовижний, казковий світ, сповнений радістю та щастям.
Письменниця, Олена Полянська

Олег Міщенко є яскравим представником сучасної школи Українського пейзажного живопису. Отримавши класичну художню освіту в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури під керівництвом блискучого пейзажиста В. І. Забашти, Олег ніколи не зупинявся на досягнутому. Постійні творчі пошуки та експерименти надихають митця на створення все нових і нових полотен. Більшість своїх творів художник пише на пленері, безпосередньо з натури. Спостерігаючи за грою тіней та світла, за безкінечною палітрою природних кольорів, автор створює нові, свої власні історії життя, відображаючи прекрасні миті та настрої на полотні.
Cпоглядаючи картини Олега, відчуваєш його любов до природи, краєвидів, якими можна насолоджуватись безкінечно.
Олена Полянська.